In de spotlight: Wikkie Halters

Nieuwsgierige gedrevenheid

Als product- en conceptontwikkelaar houd ik ervan om de wereld keer op keer vanuit nieuwe invalshoeken te bekijken en te onderzoeken. Ik ben nieuwsgierig, naar processen, naar gedrag, naar mensen. Tijdens een interimopdracht een aantal jaren geleden binnen het Innovatie Lab van DELA maakte ik kennis met de uitvaartbranche. Binnen een team ontwikkelden we een waardige, digitale afscheidsplek voor nabestaanden, een prachtig product wat troost bood in een moeilijke tijd en van extra waarde was tijdens de pandemie.

Schoonheid en verbondenheid in een afscheid

Persoonlijk heb ik nooit zoveel gehad met de dood. Daarentegen heb ik heel veel met het leven. Aanwezig zijn, genieten, bouwen, leren, onderzoeken, verbinden, met energie… toch begon de uitvaartbranche me steeds meer te intrigeren en kreeg ik het gevoel hier mogelijk iets in te kunnen betekenen. Bij het overlijden van een vriendin en later bij het overlijden van de ouders van een vriend ontdekte ik dat een uitvaart er ook heel anders uit kan zien dan wat ik tot dan toe had gezien. Ik ontdekte schoonheid en verbondenheid in een afscheid.

Après la Vie Academie

Ik ben op zoek gegaan naar opleidingen binnen de uitvaartbranche en kwam terecht bij de Après la Vie Academie. Daar heb ik tijdens een intensief en leerzaam jaar veel nieuwe indrukken opgedaan en ik heb door middel van werkbezoeken en stages een beeld gekregen van het werkveld van een uitvaartbegeleider. Daarnaast vormden lesdagen, docenten, medestudenten, literatuur, films, podcasts, artikelen, documentaires, intervisies en niet te vergeten nabestaanden een bron van inspiratie om op te reflecteren en te ontwikkelen.

Troost

Omdat verdriet eenzaam kan zijn en het bieden van troost vaak meer betekent dan je denkt, heb ik naast het volgen van de opleiding, het concept DE TROOSTFABRIEK opgericht. Een webshop en productlabel met liefdevolle en smaakvolle troostcadeautjes. Tastbare en waardevolle gebaren die je aan iemand kunt geven in situaties waarbij woorden tekort schieten. Ook zijn we met DE TROOSTFABRIEK bezig om producten te ontwikkelen voor ondernemers binnen de uitvaartbranche. Nog genoeg ideeën om te onderzoeken en uit te werken.

Creatie en Verbinding

Werken vanuit creatie en verbinding, dat is wat ik graag doe en waarmee ik mensen hoop te raken. Het werk als conceptdesigner (www.wikkie.nl) en het ontwikkelen van DE TROOSTFABRIEK (www.detroostfabriek.nl) ga ik combineren met het werk als uitvaartbegeleider. Samen met Uitvaart Company uit Breda (www.uitvaart-company.nl) neem ik graag de tijd voor nabestaanden om tot een mooi, liefdevol en verbonden afscheid te komen waar je met een tevreden gevoel op terug kunt kijken. Ik help je graag.

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen