Permanente Ontwikkelingsdagen met NaVU PE-punten

Permanente Ontwikkelingsdagen

  • Inspirerend aanbod trainingen met uitvaartbegeleiders door het hele land 
  • Een- of meerdaagse trainingen
     • Accreditatie bij het NaVU voor PE-punten
   • Permanente Ontwikkeling die blijvend in ontwikkeling is
   • Vakdocenten met expertise die verder gaat dan de dood
   • Dagen met groei die uitdaging niet uit de weg gaat
Bekijk Ontwikkelingsdagen 
Permanente Ontwikkelingsdagen

Volg de ontwikkelingen en ontwikkel jezelf

Een levende branche vraagt om voortdurende ontwikkeling van professionals. De Après la Vie Academie presenteert jaarlijks een onderscheidend ontwikkelingsprogramma voor (geregistreerd) uitvaartbegeleiders. Zo kun je jezelf blijvend uitdagen en ontwikkelen, zodat je het vak van uitvaartbegeleider op zich – en je persoonlijk functioneren in het bijzonder – naar een hoger plan kunt brengen.

Voor de Permanente Ontwikkelingsdagen zijn PE-punten toegekend vanuit het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). 

De Permanente Ontwikkelingsdagen vinden plaats bij onze locatie Sterrenheuvel Haarlem of Bosdrift Hilversum. Check onze agenda voor de data, tijden en locatie.

Permanente Ontwikkeling en de zoektocht naar balans in de wereld die uitvaarten heet

Een zoektocht naar balans in uitvaartwereld is iets wat je altijd blijft ontwikkelen. En de maatschappij verandert continu. Nabestaanden worden mondiger. Een consumentenmaatschappij waarbij klagen niet uit de weg wordt gegaan. Rouw en emoties als levenslessen krijgen we niet mee op school. Communicatie krijgt een ander karakter. We zijn overal en nergens. Als uitvaartbegeleider vinden we het moeilijk om onze grenzen aan te geven; ons hart spreekt en gaat voor pure dienstverlening. Perfectionisme hoort vaak bij ons, maar wordt dit niet snel een valkuil? Als een nabestaande iets negatief meegeeft, soms op het persoonlijke vlak, kan dat onze gemoedstoestand enorm beïnvloeden en overschaduwt soms alles wat goed was gegaan bij het afscheid. Soms staan we 24/7 aan en vinden het moeilijk om daar een tussenweg in te vinden. En waarom is zelfcompassie dan vaak voor ons zo moeilijk?

In alle Permanente Ontwikkelingsdagen staan we stil bij jouw zoektocht naar balans in een wereld waarbij stabiliteit niet in de basis terug te vinden is: de uitvaartbranche. In onze Academie zit de wereld van balans in stress & ontspanning, sociale contacten, coping, persoonlijkheidsontwikkeling en te zorgen dat al deze aspecten in een eigentijdse balans zijn tussen werk en privé volledig geïntegreerd in het ontwikkelingsaanbod. Samen met jou kijken we naar voorgenoemde thema’s en microdoelen die je hierbij wilt opstellen. Bij erfrecht gaat het bijvoorbeeld over complexe gezinssamenstellingen. Door dit uit te diepen komen we ook bij jou als uitvaartbegeleider. Waar ligt jouw grens? Wat doet het met jou? Wat heb jij nodig? En denk daarnaast ook aan de confrontatiemomenten bij onnatuurlijke doodsoorzaken. Sta je stil bij de impact die het op jou heeft? Wat is de invloed daarvan op jouw balans?


Bekijk hier al onze Ontwikkelingsdagen