Skip to content

Oriëntatieavond

Voordat je een belangrijke keuze maakt is het natuurlijk fijn om je te oriënteren. De keuze om wellicht deze opleiding te gaan volgen is natuurlijk niet zonder reden. Om de puzzelstukjes te laten passen is het goed om al een klein beetje ondergedompeld te worden in de wereld rondom de dood. Of je nu werkzaam bent als brandweervrouw, kapper of advocaat, op het moment even niet aan het werk bent of eindelijk je droom gaat vervullen; er zijn zoveel aspecten uit andere vakgebieden of ervaringen die je kunt gebruiken in dit werk. Juist dat maakt dat we samen de professionaliseringsslag kunnen maken in uitvaartland en tevens dichterbij de samenleving kunnen staan. Dat doen we écht samen. Als jij je daarin durft te onderscheiden, word jij wellicht het nieuwe uitvaarttalent die de samenleving nodig heeft.

Niets is zo universeel als de dood, maar onze ideeën met betrekking tot de uitvaartpraktijk allerminst. Hoe wij in deze snelle samenleving omgaan met sterven, afscheid en rouwen wordt gekleurd door ons dagelijks leven. Deze weerbarstigheid maakt het vak van uitvaartbegeleider belangrijker dan ooit.

Komen al jouw talenten samen in deze functie en ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan? Benieuwd of de match er is tussen jou en dit mooie vak? Wij nemen je graag mee in de ontdekkingstocht door je alles over onze Academie, de Opleiding tot Uitvaartbegeleider, het vak van de hedendaagse uitvaartbegeleider en de wereld van uitvaarten te vertellen. Deze dag verlaat je de Academie met alle input in het onderzoek naar of de uitvaartbranche bij jou past. Geen vraag blijft onbeantwoord!

Kortom: Misschien is het nu wel de juiste tijd. Wacht niet langer en geef je op voor de Oriëntatieavond!

“Met plezier ontwikkelen om professioneel van betekenis te kunnen zijn.”