Opleidjng tot Uitvaartbegeleider

Partners van Après la Vie Academie

Stichting Ambulance 
Wens

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Dit doen zij met 7 speciaal ontworpen ambulances en bij elke wens gaan medisch geschoolde vrijwilligers mee. De Stichting heeft 270 vrijwilligers en vervuld 5 à 7 wensen per dag. De wensen worden geheel kosteloos verzorgd. Dit jaar bestaat de Stichting 15 jaar en onlangs is de 17.000ste wens vervuld. Voor het aanvragen van een wens of voor meer informatie kijk dan op www.ambulancewens.nl.

Afscheidshuis en Crematorium Sterrenheuvel

Afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel is een moderne locatie in Haarlem waar afscheid nemen op een eigentijdse manier kan en mag plaatsvinden. Het biedt alle faciliteiten onder één dak. Ook vind je hier onze opleidingslocatie in Haarlem. Zij beschikken over 24-uurssuites, een prachtige ceremonieruimte en ook de feitelijke crematie kan binnen afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel plaatsvinden. In de Sterrenheuvel Lounge is er de gelegenheid om na het afscheid, in alle rust en met genoeg tijd, elkaar te ontmoeten, na te praten en een formele of juist informele sfeer te creëren.

Uitvaartstichting Hilversum

Uitvaartstichting Hilversum is de overkoepelende organisatie achter meerdere funeraire locaties. Hieronder vallen Crematorium en Begraafplaats Zuiderhof, Begraafplaats Bosdrift en de Noorderbegraafplaats.

In het prachtige, pas gerenoveerde pand op Begraafplaats Bosdrift bevindt zich ook de sfeervolle ruimte waar de studenten van de Après la Vie Academie les krijgen. Begraafplaats Bosdrift is flink onder handen genomen en op een duurzame manier gerestaureerd. Daarnaast is er de mogelijkheid tot natuurbegraven, is er een rouwcafé | Huiskamer van Springer en kan er gebruikt gemaakt worden van de aula in de voormalige eersteklas wachtkamer van de begraafplaats.

Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland beheert meerder natuurbegraafplaatsen verspreid over Nederland. Hieronder vallen Heidepol, Maashorst, Schoorsveld, Landgoed Mookerheide, Huis ter Heide en sinds 2022 ook Landgoed Christinalust.

Natuurbegraven Nederland wil de natuur in Nederland beschermen, beheren en behouden, samen met Natuurmonumenten en Stichting Nieuwe Natuur. Door de actieve natuurbescherming die zij bieden, kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van de natuur. Zij blijven onverminderd doorwerken aan hun missie: een eeuwige rustplek in de natuur, voor iedereen die dat wil.

AkidiA

Bij AkidiA kies je voor een natuurlijke en milieuverantwoorde kistenleverancier. Al hun kisten worden gemaakt van het beste hout dat afkomstig is van speciaal geselecteerde bomen. Dankzij zorgvuldig bosbeheer blijven de bossen gezond en worden er continu nieuwe bomen aangeplant. Ook goed om te weten, hun kisten zijn altijd op voorraad leverbaar.

Rouwdoeken

José Glas heeft in 2019 Rouwdoeken opgericht, een bedrijf ontstaan vanuit de passie voor textiel. Zij hebben een breed assortiment dat met aandacht en oog voor detail wordt gemaakt. Samen met haar team kijkt ze graag met je mee naar alle mogelijkheden om het persoonlijker te maken. In hun atelier ben je altijd welkom om, geheel vrijblijvend, hun assortiment in uitvaarttextiel te komen bekijken.

FAIR Coffins

FAIR coffins is in 2017 opgericht om een duurzame uitvaartkist op de markt te brengen. FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard. Dit is een kartonachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn.

Draagkracht

Draagkracht levert representatief, ervaren en flexibel inzetbaar uitvaartpersoneel. Naast personeel voor uitvaartondernemingen, biedt Draagkracht ook ervaren personeel aan voor crematoria en begraafplaatsen. Net als ons personeel, is Draagkracht flexibel in het meedenken met oplossingen op het gebied van personeel binnen uw organisatie.

Ferentes

Ferentes is gespecialiseerd in het leveren van uitvaartmedewerkers. Hun opdrachtgevers zijn uitvaartondernemingen, crematoria, begraafplaatsen en particulieren. Naast dragers leveren zij ook een aantal soorten assisterende medewerkers. Hun dragers en assistenten laten namens de opdrachtgever een stijlvolle indruk achter bij de gasten van de uitvaart.

Terebinth

Terebinth is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het behoud van funerair erfgoed in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop. Viermaal per jaar ontvangen donateurs het Terebinth tijdschrift voor funerair erfgoed. Daarnaast verzorgt Terebinth informatieve bijeenkomsten en excursies.

Funeral Assist Noord-Holland

Met Noordhollandse nuchterheid en een eigen stijl is Funeral Assist Noord-Holland u op alle manieren van dienst bij het organiseren van een uitvaart. Hun ervaren team komt overal: van Amsterdam tot Lutjewinkel, van boerderij tot driehoog achter, van gracht tot strand.

In de meest uiteenlopende situaties kunt u het verzorgen en overbrengen van overledenen met een gerust hart aan hen overlaten. Ook leveren wij op alle gewenste locaties kisten, opbaarmaterialen en staatsievervoer. De collega’s hebben vaak jarenlange ervaring en zijn goed getraind. Zij stellen zich altijd respectvol en dienstbaar op, nooit overdreven, altijd vriendelijk en nuchter.

Rouwservice Nederland

Rouwservice Nederland, ook wel bekend als RSN, is een dienstverlenend bedrijf voor de uitvaartbranche. Om uitvaartondernemers nog beter te ondersteunen, breiden zij hun dienstverlening steeds verder uit. Inmiddels zijn zij gespecialiseerd in het overbrengen en verzorgen van overledenen, het inzetten van staatsievervoer en het leveren van dragers op de dag van de uitvaart. Ook faciliteren zij opslag, beheer en uitgifte van uitvaartkisten

Kleurjekist 

Kleurjekist is een uitvaartkist en afscheidsritueel in één. De ‘kleurplaatkist’ met geïllustreerde deksel biedt houvast bij het schilderen en helpt families, kinderen, vrienden en collega’s met een verbindend afscheidsritueel. Het creatieve proces en het eindresultaat maken het afscheid kleurrijk en dragen bij aan een bewust en positief rouwproces.