In de spotlight: Linda Berenschot-Bovendeur

In de spotlight: Linda Berenschot-Bovendeur

Geschreven door Linda Berenschot-Bovendeur

Als kind droomde ik ervan om later bij de Politie te gaan. Het liep anders in mijn leven. Na de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige kwam ik uiteindelijk terecht in de zakenwereld. Na 20 jaar was ik toe aan een andere uitdaging. De zakenwereld werd voor mij ‘te zakelijk’. Hiermee bedoel ik dat de mens op de achtergrond kwam en het alleen nog maar draaide om de ‘harde sales’.

Betekenisvol werk

Ik was op zoek naar meer betekenisvol werk. De uitvaartbranche bleef terugkeren in mijn gedachten. Het afscheid van mijn schoonmoeder 4 jaar geleden speelde daar een rol in. Mijn interesse was gewekt voor dit vak.

Aanmelden voor een Oriëntatiedag

Een Oriëntatiedag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in een functie in de uitvaartbranche. Na deze dag nam mijn enthousiasme alleen maar toe, vandaar dat ik de knoop heb doorgehakt. Ik heb mij aangemeld voor de Opleiding tot Uitvaartbegeleider bij de Après la Vie Academie.

De rest is geschiedenis

De Opleiding tot Uitvaartbegeleider heb ik gevolgd naast mijn werk in de zakenwereld. Tijdens de opleiding heb ik stage mogen lopen bij een franchisenemer. Tijdens mijn stage kon ik de theorie en de aangereikte lesstof toepassen in het werkveld. Dit was voor mij een ideale combinatie. Nog voor het afronden van de opleiding aan de Après la Vie Academie kreeg ik een baan aangeboden bij een uitvaartorganisatie in Zwolle. Dit was voor mij de start in de wondere wereld van de uitvaartbranche. Na 1.5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar een lokale uitvaartonderneming in Zwolle, waar ik tot op heden werk.

De opleiding heeft mij veel gebracht

Ik heb veel geleerd over het vak maar ook over mijzelf. Persoonlijke reflectie en mijn eigen visie op dit mooie vak met betekenisvol werk. Ik ervaar mijn werk elke dag als heel bijzonder, ook al is elke dag niet even makkelijk. Op basis van vertrouwen mag ik de nabestaanden begeleiden op de weg naar een passend afscheid. Er kunnen en mogen zijn voor de nabestaanden. Hiervoor kom ik graag mijn bed uit. Ik moet eerlijk toegeven dat ik met de kennis, die ik heb opgedaan bij de Après la Vie Academie, een goede basis heb gelegd voor het werken in de uitvaartbranche.

De ervaring komt in de praktijk

De Après la Vie Academie verzorgt een brede opleiding met alle elementen die belangrijk zijn voor dit vak. Theorie, praktijkopdrachten, intervisie en excursies. Er wordt gewerkt met docenten uit de praktijk. Ik vind het van groot belang om mij te blijven ontwikkelen in dit mooie vak door het volgen van Permanente Educatie. Voor Permanente Educatie kan je ook terecht bij de Après la Vie Academie.

Goed te combineren naast mijn huidige baan

Ik heb er destijds voor gekozen om naast mijn huidige baan de opleiding bij de Après la Vie Academie te volgen. Dit is mijns inziens goed te combineren naast een baan mits je voor jezelf een strakke planning maakt en op tijd begint met de opdrachten. Stel zaken niet uit. Tijdens de opleiding wordt er veel van je gevraagd. Blijf vooral gemotiveerd om de opdrachten en de verslagen te maken. Neem ook de tijd voor zelfstudie. Discipline is ontzettend belangrijk. Vaak wordt ‘werken in de uitvaart’ gezien door een roze bril. Maar helaas hebben we niet altijd een roze bril op en is werken in de uitvaartbranche niet altijd rooskleurig. Ook hieraan wordt aandacht besteed tijdens de opleiding.

Door welke bril kijk jij? Start met een nieuwe toekomst blik en meld je aan voor de opleiding en kies voor een baan in de uitvaartbranche.

Dit is de investering waard.

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen