In de spotlight: Rick Oversluizen

Geschreven door Rick Oversluizen

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor de functie uitvaartbegeleider, maar tot mijn 27e heb ik hier verder weinig aandacht aan gegeven. Toentertijd wilde ik vooral aan de slag in de entertainment- en evenementenindustrie. Als kind wilde ik achtbaanontwerper worden! Ik heb mij na mijn opleiding weten te ontwikkelen tot producer bij de Efteling. Hierna ben ik werkzaam geweest bij het Hofpleintheater als productieleider en eventmanager. Bij het Hofpleintheater heb ik de eer gehad om samen met Van der Spek Uitvaart een plechtigheid te organiseren. Sindsdien wist ik het zeker: ik wil de uitvaartbranche in! Ik was toen pas 27 jaar oud en dat vond ik toen nog te vroeg.

In oktober 2019 is het dan zo ver

Inmiddels was ik 32 jaar en gevoelsmatig klaar voor de stap naar de uitvaartbranche. Ik heb Van der Spek Uitvaart aangeschreven en ik was ontzettend trots dat ik werd aangenomen. Bij van der Spek Uitvaart dient iedere uitvaartbegeleider een opleiding te volgen. Ik ben vanuit mijn werkgever naar de Après la Vie Academie gegaan. Ik had de luxe dat ik ook al werkzaam was in de uitvaartbranche en daardoor ook al diverse lesstof had ervaren, maar soms werkte juist deze ervaring ook wat tegen en gaf dat des te meer uitdaging.

Zelfstandig werkzaam als uitvaartbegeleider

En nu ben ik inmiddels zelfstandig aan het werk als uitvaartbegeleider en krijg ik ontzettend veel voldoening van het ontwikkelen van uitvaarten die volledig naar wens zijn van de nabestaanden. Hierdoor kunnen ze op een waardige manier afscheid nemen van hun dierbare. Daar kom ik graag iedere dag weer mijn bed voor uit. Ik leer nog iedere dag, en hoop nog jaren te kunnen doen.

Denk er goed over na en maak de juiste keuze.

Met de kennis en ervaring die ik nu heb geef ik graag iedereen mee dat het goed is om vooraf bij jezelf na te gaan wat je precies verwacht van de uitvaartbranche en hoe je jezelf in deze branche ziet werken. Wil je zelfstandig aan de slag of voor een grotere uitvaartorganisatie? Wil je je focussen op een bepaalde doelgroep of juist zo breed mogelijk?

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen