In de spotlight: Roos Beijers

Hoe het begon

Vanaf jongs af aan ben ik veel in contact geweest met de dood, de dood hoort bij het leven en je ontkomt er niet aan. Ook heb ik vanaf jongs af aan gezien hoe belangrijk het is om een uitvaartbegeleider te hebben die ons gezin stuk voor stuk ziet, luistert naar ieder van ons en ons begeleidt of adviseert waar nodig is in de laatste dagen voor het afscheid.

Als kind zijnde was ik gek op de uitvaartbegeleider die ons gezin kwam begeleiden. Zij was grappig, ze was meegaand, ze luisterde en wist vooral heel goed wat wel en niet juist was voor ons gezin.

Mijn motivatie

Zelf heb ik al een hele lange tijd de motivatie om later een baan te hebben waarbij ik mensen kan helpen en begeleiden in iets wat niet altijd even makkelijk is, maar waarbij ik wel een groot verschil zou kunnen maken. Zo kwam ik terecht bij de uitvaartwereld, een wereld waarin de juiste begeleiding, samenwerking, empathie, geduld, liefde en passie erg hard nodig zijn. Een wereld waarin je het kan maken of breken, een wereld waarin ik het verschil wil gaan maken.

Wat is Levenservaring?

Aan het begin van de opleiding kreeg ik veel de vraag of dit vak wel iets was voor iemand van mijn leeftijd. Ook kreeg ik vaak te horen dat er levenservaring nodig was om dit werkveld in te stappen, en dat die levenservaring er zeker nog niet kon zijn op de leeftijd van 20 jaar. Na zo vaak gehoord te hebben dat ik niet in de uitvaartwereld zou kunnen werken vanwege het gebrek aan levenservaring, ben ik voor mezelf gaan achterhalen wat levenservaring voor mij betekent.

Met het missen van levenservaring bedoelen mensen al snel het missen van werkervaring, diploma’s, kennis en vaardigheden. Terwijl ik denk dat levenservaring veel verder gaat dan kennis.

Levenservaring gaat voor mij over de dingen die je ervaart tijdens je leven en wat je vervolgens uit deze ervaringen kunt halen, om te blijven ontwikkelen. Daarnaast betekent levenservaring voor mij ook het stukje acceptatie van jezelf en weten wie je bent. Weten wat je sterke punten zijn en vooral het durven aangeven waar je minder talent voor hebt. Uiteindelijk zijn wij allemaal mensen die nog elke dag groeien naar aanleiding van de ervaringen en situaties uit het dagelijks leven.

Kortom mijn leeftijd zegt dus niks als het gaat om de essentie van het vak als uitvaartbegeleidster.

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Magda Teeuwen
Door

Magda Teeuwen

op 22 Jul 2022

Roos, wat een mooi stukje heb je geschreven! Super trots op je, jij gaat dit doen met heel veel passie! Succes buurvrouw Magda.

Karin
Door

Karin

op 22 Jul 2022

Mooi geschreven Roos. Een leeftijd zegt helemaal niets over de mate van levenservaring. Dus volg je hart. Ik vind je een topper!

Brigitte
Door

Brigitte

op 22 Jul 2022

Zo trots op jou roos , prachtig geschreven !!

Joke van Kimmenaede.
Door

Joke van Kimmenaede.

op 22 Jul 2022

Zeer duidelijk en gemotiveerd geschreven stukje!En levenservaring heeft niets met leeftijd te maken!Ga zo door !

Saskia van Geel
Door

Saskia van Geel

op 24 Jul 2022

Nou lieve Roos, ik ben nu al trots op je!! Trots op hoe jij je profileert. Trots op wat je neerzet. En trots dat ik hij jou in de klas mag zitten en je passie voor het vak van dichtbij mee mag maken.

Reactie plaatsen