In de spotlight: Marise Verboom


‘Ga alsjeblieft iets doen waar je gelukkig van wordt’

Het waren de woorden van Marise haar vader die haar maar niet loslieten. Na zijn overlijden belandde ze gedwongen door de omstandigheden in het familiebedrijf.
Niet persé hoe ze het bedacht had, maar soms gaat dat zo. Ze maakte zichzelf onmisbaar in het familiebedrijf, vond zelfs haar man. En tóch bleef de opmerking van haar vader altijd door haar hoofd spoken. Want echt gelukkig werd ze er niet van.

En dan neemt het leven soms aparte wendingen. Zo kwam er eind vorig jaar een kans op haar pad om Amenti Uitvaartverzorging over te nemen. En nu is ze sinds 1 januari eigenaar van haar eigen uitvaartonderneming!

Ruimte voor haar eigen plan

Haar vader zei altijd dat hij na zijn pensioen de uitvaartwereld in zou willen gaan. En eigenlijk leek Marise dat ook wel wat. Dus toen er binnen het familiebedrijf ruimte ontstond om een stap terug te doen waagde ze de stap om in elk geval bij de Après la Vie Academie de Opleiding tot Uitvaartbegeleider te gaan doen. ‘Ik zie wel waar het schip strand’ dacht ze. Zonder een vastomlijnd plan begon ze, vooral om te zien of het vak iets voor haar is.

De Après la Vie Academie

De opleiding bij de Après la Vie Academie liet haar alle facetten van het uitvaartvak zien. ‘Ik ben echt geïnspireerd door alle mensen die voorbij zijn gekomen tijdens de lesdagen!’ zegt ze daarover. Gretig staat ze nu met twee benen in de praktijk om al het geleerde toe te passen.  Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ze heeft al de nodige uitvaarten gedaan. ‘Ik vind het heel prettig als ik een soort verbondenheid creëer met mensen en dat ze zich openstellen voor mij. Dat we gewoon een grap kunnen maken, en dat een familie zich echt aan mij over durft te geven. Dan maken we samen de mooiste uitvaarten’.

Over een jaar

‘Ik deed mijn eindonderzoek over uitvaarten waar veel media bij komt kijken. Zoals de uitvaart van Carlo Heuvelman. Dit zijn grote uitvaarten waarbij media – vaak ongevraagd – een factor speelt. Dat vraagt van mij als uitvaartbegeleider meer en ik hoop dat mensen mij daarvoor benaderen. Wat mij betreft is dit het werk waar ik echt gelukkig van wordt!’
Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen