In de spotlight: Harriët Vijsma en Corina Methorst

In de spotlight: Harriët Vijsma en Corina Methorst

De eerste stappen…

Dat ze samen een uitvaartonderneming zouden gaan starten stond vast, maar of daar nu echt een opleiding voor nodig was? Onder het mom: “We gaan er heen, maar we gaan het niet doen” stapten ze samen in de auto vanuit Nunspeet naar Haarlem om de Oriëntatieavond van de Après la Vie Academie te gaan bijwonen

Nieuwe inzichten op uitvaarten

Op de Oriëntatieavond sprak onder andere vakdocent Aart Mak en directeur van de Après la Vie Academie Jasper Rudolf Martens.

Na het bijwonen van deze Oriëntatieavond reden Corina en Harriët enthousiast naar huis. “We gaan het wel doen! Jasper heeft ons het gevoel gegeven dat deze opleiding van toegevoegde waarde is.” aldus Harriët. We hadden het idee dat er bij de Après la Vie Academie nog een hoop te leren valt (denk daarbij aan wet- en regelgeving, protocollen en de mogelijkheden om bij andere bedrijven en organisaties een kijkje achter de schermen te nemen) en dit vervolgens mee te nemen in onze eigen onderneming.” vertelt Corina over deze middag.

Troostrijck Uitvaartzorg

Na het beginnen van de opleiding in april 2021 richten ze hun uitvaartonderneming Troostrijck Uitvaartzorg op. In juli treden ze naar buiten en nog geen week later ontvangen ze hun eerste overlijdingsmelding. Nu een half jaar verder hebben ze zeven uitvaarten mogen verzorgen en zijn ze (zo goed als) klaar met de Opleiding tot Uitvaartbegeleider.

“De groep, de diversiteit aan personen en het mogen zijn wie je bent, was voor mij een van de mooiste dingen van de opleiding” vertelt Corina. “De inhoud van de opleiding kent een goede opbouw en de club van vakdocenten is ontzettend mooi. Er was geen enkele les waarvan ik achteraf dacht, die was minder.” Harriët is het daarmee eens: “De groep is wel écht een groep, je vormt een eenheid en doet het samen.” De dames hebben er overigens bewust voor gekozen om tijdens de lesdagen niet naast elkaar te zitten en de opdrachten niet samen te doen. “We wilden echt elk ons eigen proces volgen.”

Gezamenlijke autorit

Als straks de opleiding afgelopen is gaan ze de gezamenlijke autorit van Nunspeet naar Haarlem missen. “We kenden elkaar wel voordat we Troostrijk Uitvaartzorg startten, maar door het samen onderweg zijn hebben we elkaar écht goed leren kennen en ontzettend mooie gesprekken met elkaar gevoerd.”

De kerstkaart die ze vanuit Troostrijck Uitvaartzorg hebben verstuurd bevatte dan ook de volgende tekst: Samen heeft nog nooit zoveel betekenis gehad als dit jaar. Ze vertellen dat dit niet alleen geldt voor hun samenwerking, maar ook voor de opleiding en zeker voor hun werk. Samen willen ze uitvaarten verzorgen mét de nabestaanden en daarbij naast de nabestaanden staan. Harriët voegt hier aan toe: “Ik wil dit in ieder geval samen met Corina doen tot mijn 65e!”

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen