In de spotlight: Gloria Leyenaar - Chan
01 december 2021 
in Nieuws

In de spotlight: Gloria Leyenaar - Chan

Verandering

Ik ben altijd werkzaam geweest in de hotellerie en catering. Ik ben van Chinese afkomst en als zoveel kinderen van de eerste generatie Chinese immigranten hadden ook mijn ouders een Chinees restaurant. Al van kleins af aan hielp ik mee in het restaurant en zo zit gastvrijheid er al vanaf jongs af aan bij mij in. Na jaren met plezier gewerkt te hebben in de horeca merkte ik toe te zijn aan een verandering. Zo ben ik gaan kijken wat ik dan wel wilde.

Ontzorgen, verzorgen en organiseren

Ik vroeg mezelf af waar ben ik goed in en wat vind ik leuk? Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik sterk ben in verzorgen, ontzorgen en organiseren. Ik wilde daar graag iets zinvols mee doen en zo kwam ik uit bij de functie van uitvaartbegeleider. Als uitvaartbegeleider kan je anderen helpen en zelf ook groeien en rijker worden als persoon.

De Après la Vie Academie

Toen ik me eenmaal ging oriënteren op een Opleiding tot Uitvaartbegeleider was de Oriëntatieavond van Après la Vie kort daarop gepland. En toen ik die middag Anja van Wingerden – Sontag en Jasper Rudolf Martens met zoveel passie over het vak hoorde spreken wist ik dat ik goed zat. Ook heb ik die avond met een uitvaartbegeleider en vakdocent Jack Ligtvoet gesproken die net als ik een hospitality-achtergrond heeft en nu deze kennis toepast in zijn dagelijks werk. Door dit gesprek wist ik zeker dat ik met de opleiding wilde gaan beginnen.

Wat mij ook erg aanspreekt aan de Après la Vie Academie is dat je les krijgt van verschillende vakdocenten met elk een eigen kijk op de functie van uitvaartbegeleider.

Uitwerken van mijn visie

Van tevoren had ik bedacht dat ik me vooral zou kunnen vinden in de meer praktische opdrachten, zoals bijvoorbeeld een kostenbegroting maken of een draaiboek. Maar tijdens de opleiding merkte ik juist dat ik meer voldoening haal uit het schrijven van een essay of het uitwerken van mijn visie. Zeker wat betreft de visieopdrachten, waar je wordt gevraagd om je eigen visie op te schrijven met betrekking tot het vak van uitvaartbegeleider, ging mijn verhaal zich steeds meer vormen en werd mijn visie steeds meer helder.

Eerste uitvaart

Momenteel ben ik mijn eerste uitvaart aan het organiseren. Alles wat ik geleerd heb valt nu in de praktijk op zijn plaats. Het is erg spannend allemaal, maar ik merk dat ik ontzettend veel voldoening haal uit wat ik nu doe.

Chinese tradities

Ik ben heel open de opleiding gestart over wat ik na de opleiding wilde doen: als zelfstandige aan de slag of in dienst bij een onderneming. Nu de opleiding op z’n einde loopt ben ik van plan om eerst vlieguren te maken bij een onderneming en wie weet dat ik dan op den duur de stap maak om mijn eigen onderneming te beginnen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik iets wil doen met Chinese tradities en gewoonten rondom uitvaarten. Ik zou graag helpen bij het taboe doorbreken binnen de Chinese gemeenschap om te praten over de dood en de tweede generatie helpen met kennis over Chinese tradities en rituelen om zo samen de uitvaarten te organiseren die bij hen passen.

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen