in de spotlight: Marta ten Kate

Na meer dan 16 jaar ervaring als business consultant in de zakelijke dienstverlening, project management en studies aan Hotelschool management en Bedrijfseconomie, was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zocht naar meer bezieling in mijn werk en daarnaast wilde ik iets wezenlijks voor mensen betekenen. Ik had veel inspiratie en ideeën, maar niets ‘pakte’ mij genoeg.

Het roer omgooien

Nooit had ik durven denken dat het lezen van een artikel uit een magazine mij aan zou zetten tot een carrièreswitch. Dit artikel ging over mensen die werken ‘met de dood’. Ik was vanaf het eerste moment meteen enthousiast en kon het onderwerp niet meer loslaten. Dit werd gesterkt door de informatie die werd gedeeld tijdens de oriëntatiedag bij Après la Vie. Hiermee was voor mij het zaadje geplant.

Een reis door de branche

1 mei 2021 ben ik begonnen aan een nieuwe, mooie en bijzondere reis. Een reis met veel indrukken. Een reis die mij verrijkt heeft en nieuwe inzichten gaf. Een traject met voornamelijk hoogtepunten die allemaal bijdroegen aan een onvergetelijke herinnering en mij nieuwe inspiratie gaf voor toekomstige reizen. Dit werd mijn reis door de uitvaartbranche als onderdeel van de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Après la Vie. Met veel motivatie ging ik naar alle lesdagen waarbij ik mijn bagage steeds weer kon aanvullen met nieuwe ervaringen. Ik werd uitgedaagd een eigen visie te ontwikkelen die ik in de loop van de opleiding verder uitgewerkt heb.

In de versnelling

Omdat ik zeker wilde weten dat ik met de opleiding de juiste koers aan het varen was, combineerde ik de opleiding met mijn werk. Ik had mijzelf de belofte gedaan om in de eerste helft van de opleiding de vraag te beantwoorden of de uitvaartbranche en de rol als uitvaartbegeleider iets voor mij is. Niet alleen de opleidingsdagen droegen bij aan het beantwoorden van deze vraag, maar ook de verschillende kennismakingsstages en gesprekken met medewerkers werkzaam in de uitvaartbranche. Als snel kreeg ik bevestigd dat ik de juiste weg ingeslagen was en wilde ik meer zien en sneller gaan. Halverwege de opleiding kreeg ik de unieke kans om als uitvaartbegeleider te starten bij een uitvaartorganisatie in Haarlem. Een fantastische kans waar ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb!

Vanuit mijn eigen kracht

Tijdens de opleiding heb ik vooral gemerkt dat het essentieel is om je visie te ontwikkelen vanuit je eigen bagage gevuld met competenties en ervaringen. Deze bagage is de persoonlijke rugzak waarmee je in je eigen kracht staat en authenticiteit uitstraalt. Mijn reis door de uitvaartbranche heeft mij gebracht waar ik nu sta: een uitvaartbegeleider met een eigen visie die de volgende bestemming reeds op haar vizier heeft staan.

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen