In de spotlight: Jacqueline Anderson – de Groot

In de spotlight: Jacqueline Anderson – de Groot

Luchtvaartmeisje 

Een groot deel van mijn werkzame leven heb ik in de luchtvaart gewerkt. Ooit begonnen als stewardess maar de laatste 20 jaar was ik werkzaam bij de KLM als senior agent voor de afhandeling van bewerkelijke intercontinentale vluchten. In de volksmond noemden wij dit “kistafhandeling”. Ik werkte onregelmatig en was eindverantwoordelijk voor het gehele proces. De regievoering, ad hoc inspelen op situaties, werken onder (tijds)druk, afstemming met betrokken afdelingen en uiteraard het contact met passagiers van allerlei culturen. Ik heb een geweldige tijd gehad die ik levenslang zal koesteren. En toen was daar de pandemie en de mogelijkheid om eerder te stoppen. 

Puzzelstukjes 

Ongeveer gelijktijdig overleed mijn lieve moeder en voelde ik als opdrachtgever bij het regelen van haar afscheid hoe belangrijk het is om een uitvaartbegeleider te hebben die ontzorgt, mee kan bewegen, structuur en houvast biedt en tevens een baken van rust is. Dat heeft mij enorm geholpen en bijgedragen om een waardig en passend afscheid te kunnen verzorgen dat bij mijn moeder paste. En toen vielen de puzzelstukjes in elkaar. In deze levensfase komt alles aan (levens)ervaring bij elkaar en past dit mooie en betekenisvolle werk als een handschoen. Er zijn veel raakvlakken met mijn vorige baan maar dan met een verdiepingsslag. 

Après la Vie Academie

Graag wil ik goed beslagen ten ijs komen en in mijn zoektocht naar een geschikte opleiding kwam ik in gesprek met Jasper, directeur van de academie. Het werd een bijzonder gesprek van mens tot mens. We waren nieuwsgierig naar elkaar en zo staan we ook in het leven.   

De keuze was gemaakt, bij deze academie wilde ik de opleiding volgen. Inmiddels zijn we halverwege het studiejaar en vele uitdagende opdrachten en presentaties verder. Je wordt uitgedaagd steeds te reflecteren hoe jij je wilt positioneren als uitvaartbegeleider. Naast veel kennis en inspiratie opdoen is het ook een bewustwordingsproces en dat is wat me aanspreekt. Echt een eigentijdse opleiding.  

Freelancen 

Via de academie ben ik in contact gekomen met Joke Eek van Uitvaart & Compagnon. Een bijzondere vrouw met wie het meteen enorm klikte! Via Joke ga ik freelancen bij twee uitvaartorganisaties en wat heb ik daar zin in! De juiste match op het juiste moment. Het concept van Uitvaart & Compagnon past in mijn huidige leven waar ik onder andere ook tijd wil hebben voor mijn kleinkindjes en reizen met mijn echtgenoot.  Balans is het sleutelwoord. Geen geraniums voor mij en “kistafhandeling” is kennelijk mijn corebusiness. Zestigplusser een carrièreswitch. Het kan en ik ben er trots op. 

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen