In de spotlight: Annemarie Ruiterkamp

Na een carrière van 20 jaar in de commercie kwam ik op een punt dat ik meer behoefte had om wat te kunnen betekenen voor een ander. Ik wil iets kunnen bijdragen, werken waar mijn passie ligt. Waar ik kan ondersteunen bij een betekenisvol moment in iemands leven. Waar mijn kwaliteiten samenkomen en waar ik in mijn kracht zit. De opleiding heeft me de bevestiging gegeven dat het vak van Uitvaartbegeleider mijn passie is, alles waar ik mee in aanraking kom raakt me en trekt mijn volle aandacht.

De uitvaartbranche is mij niet vreemd. Mijn ouders hebben 20 jaar zelfstandig een eigen Uitvaartonderneming gehad. Ik heb dit altijd vanaf de zijlijn meegemaakt. De passie die mijn vader had om een uitvaart goed te organiseren was erg groot. En die passie heb ik ook, en die groeit alleen maar. Dat de mensen hem na afloop dankbaar waren omdat ze erg tevreden waren was bijzonder mooi. En daar ligt mijn drive ook. Iets kunnen betekenen op een verdrietig moment in iemands leven. Het goed kunnen organiseren, overzicht houden en met mensen om kunnen gaan, zijn dingen waar ik mij volledig in herken en waar ik heel veel voldoening van krijg. Dat waardeer ik het meest in mijn werk. Het hele verhaal moet van A tot Z kloppen.

De opleiding leert mij erg veel. De lessen opgesplitst in verschillende onderdelen en lessen met verschillende vakdocenten is bijzonder variërend en boeiend. Ik keek elke keer weer naar een lesdag uit.

De stages waar je extra praktijk ervaring in op doet zijn ook erg leuk en leerzaam. Maar ook het samenwerken met andere studenten maakt je creatiever, open minded maar verrijkt ook je gezichtsveld. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er op allerlei vlakken zoveel mogelijkheden zijn denkend aan verschillende rituelen, culturen, streken en omgangsvormen. Bijzonder interessant! Dit biedt diversiteit en mogelijkheden. Ik heb daardoor ook kunnen ontdekken wat ik belangrijk vind en wat bij mij past. De opdrachten zijn leuk o.a. de reflectie opdrachten waar je jezelf een spiegel moet voorhouden, in het begin lastig maar erg leerzaam, iets beetpakken wat je niet dagelijks doet. Dat daagt me uit en leert me uit mijn comfort zone te stappen.

Annemarie Ruiterkamp

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen