Skip to content

PROTOCOL & ETIQUETTE​

In de uitvaartbranche wordt gewerkt met talloze Protocollen & Etiquette die in de loop van de tijd ontstaan zijn. Maar wat is de juiste Protocol of de juiste Etiquette? Waarom doen we wat we doen en past dat in deze tijd?

Het boek Protocol & Etiquette rondom de uitvaart vormt de basis voor deze Ontwikkelingsdag, waarin vanuit de stof een vertaalslag wordt gemaakt naar het werk binnen de uitvaartbranche. Protocol & etiquette speelt een cruciale rol bij elk evenement. Dus ook bij uitvaarten. Juist in een complexe professie van de uitvaartbegeleider moet er geïmproviseerd worden en wordt er steeds meer een eigentijdse aanpak gevraagd van de nabestaanden. Want om daadwerkelijk te kunnen afwijken van de ‘standaarden’, is het noodzakelijk om te weten wat de betekenis en functie is van Protocol & Etiquette binnen het werkveld.

Docent

Deze Permanente Ontwikkelingsdag wordt gegeven door Hans Bleijerveld. Als directeur bijzondere uitvaarten van Monuta kun je gerust zeggen dat Hans zeker weet ‘hoe het hoort’. Maar nog belangrijker dan dat is dat Hans vooral ook uit kan leggen waarom Protocol & Etiquette zo behulpzaam kan zijn bij de professionele uitoefening van het vak uitvaartbegeleider.

voor wie?

Deze Permanente Ontwikkelingsdag is geschikt voor professionals die (gaan) werken in de uitvaartbranche en die Protocol & Etiquette willen internaliseren in hun professie om bij elke uitvaart het juiste maatwerk te kunnen bieden.

Tevens is deze Ontwikkelingsdag geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze Ontwikkelingsdag duurt van 09.30 – 16.30 uur. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Kosten

Deze Ontwikkelingsdag kost € 250,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen. 

pe-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 18 PE-punten vastgesteld voor deze Ontwikkelingsdag.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”