Skip to content

De toekomstige dood voor ogen

Er wordt in de huidige samenleving meer dan ooit geëxperimenteerd met de dood. Het wordt steeds meer een onlosmakelijk onderdeel van onze ontwikkeling; van jongs af aan. Niet alleen ontstaat er een dynamiek in de ervaringen met de dood, maar ook met de complexe markt die deze dood bedient. Deze complexe veranderingen hebben een ongelooflijk grote invloed op het vak van uitvaartbegeleider.

In deze Permanente Ontwikkelingsdag wordt stilgestaan hoe de nieuwe generatie aankijkt tegen sterven, dood en rouw. Vanuit diverse (field)onderzoeken wordt de vertaalslag gemaakt naar het verbinden van generaties die wellicht anders zijn opgegroeid met de dood. Daarnaast gaan we inzoomen op de eigen professie van uitvaartbegeleider als het gaat om uitvaarten van kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Uiteindelijk gaat het erom dat je door deze Ontwikkelingsdag je eigen visie op de schop durft te nemen en gaat aanscherpen als het gaat om de nieuwe generatie dood en uitvaart. Zijn wij er daadwerkelijk klaar voor om de beleving van het laatste evenement impactvol te herzien?

docent

Deze Permanente Ontwikkelingsdag wordt gegeven door Jasper Rudolf Martens. Jasper is als uitvaartbegeleider gespecialiseerd in uitvaarten van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast heeft hij veel onderzoeken verricht omtrent de omgang met de dood van de jongeren en geeft hij vele gastcolleges op middelbare scholen, MBO’s en HBO’s.

Voor wie?

Deze Permanente Ontwikkelingsdag is geschikt voor professionals die (gaan) werken in de uitvaartbranche en hun kennis, visie en professie richting kinderen, jongeren en jongvolwassen rondom de dood willen ontwikkelen en versterken. 

Tevens is deze Ontwikkelingsdag geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze Ontwikkelingsdag duurt van 09.30 – 16.30 uur. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Kosten

Deze Ontwikkelingsdag kost € 179,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen. 

PE-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 18 PE-punten vastgesteld voor deze Ontwikkelingsdag.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”