Directeur, Algemeen Vakdocent en Curriculumontwikkelaar

JASPER RUDOLF MARTENS

Even voorstellen

Als jong, nieuwsgierig boefje groeide bij Jasper Rudolf de interesse voor de dood. De dood als het ongrijpbare. Iets waar iedereen mee te maken krijgt. Voor hem was de dood van meet af aan een interessant fenomeen in de samenleving. Jasper Rudolf volgde de studies Leraar Omgangskunde en Human Resource Management. Daarna heeft hij ervaring opgedaan als manager in de horeca en de supermarktbranche. Na zelf de opleiding tot uitvaartbegeleider te hebben afgerond, kwam hij te werken bij een gevestigde marktleider. Hij heeft daarin alle facetten binnen de vormgeving van een uitvaart mogen ervaren. Van overledenenzorg tot rouwautochauffeur en van medewerker uitvaartcentrum tot zijn uiteindelijke professie: uitvaartbegeleider. Daarna heeft Jasper Rudolf zijn eigen uitvaartorganisatie gestart en ging hij zich storten op het begeleiden van jongerenuitvaarten en het betrekken van hen bij een uitvaart. Naast zijn beroep als uitvaartbegeleider verzorgt hij gastcolleges op middelbare scholen, MBO’s en HBO’s over de dood. Hij laat zich inspireren door de toekomstige generatie vanuit hun en zijn eigen nieuwsgierigheid naar de dood.

Jasper Rudolf heeft in 2020 de Après la Vie Academie overgenomen. Voor die tijd was hij als vakdocent en studiecoördinator verbonden aan de Academie. In zijn lessen deelt hij zijn expertise omtrent het begeleiden van kinderen, jongeren en jongvolwassenen bij het nemen van een blijvend afscheid. Tevens is hij gespecialiseerd in alle processen, procedures en wetgeving die de uitvaartbranche raken. Daarnaast is hij vormgever van de Permanente Educatie voor het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Samen met inspirerende experts binnen en buiten de uitvaartbranche worden door Jasper Rudolf bijscholingen vormgegeven die zorgen voor de Permanente Educatie voor (Register) Uitvaartverzorgers (RU). Jasper Rudolf vindt het ongelooflijk bijzonder om te gekke en authentieke scholingen neer te zetten waarbij uitvaartbegeleiders door heel het land van elkaar kunnen leren en zich verder kunnen ontwikkelen. Jasper Rudolf staat dan ook voor blijvende en verdergaande professionalisering van de uitvaartbranche.

“Liefde voor het vak is niet belangrijk, het is essentieel. Daarmee begint het worden van een eigentijdse en professionele uitvaartbegeleider die het verschil weet te maken.’’