Skip to content

LINDA VAN SCHOUWEN

Algemeen Vakdocent

Even voorstellen

Als boerendochter en zus van een gehandicapt meisje koos Linda voor de havo voor Muziek en Dans, waarna ze twee Schoevers opleidingen volgde om daarna terecht te komen in de evenementenbranche als operations manager.

Na haar scheiding ging ze op zoek naar zichzelf. Wat ze in die periode leerde, was dat ze zich vrolijker en beter voelde wanneer ze zich nuttig kon maken voor een ander. Zo gaf vrijwilligerswerk als Wensvervuller bij Make a Wish veel energie. Daar genoot ze van, ook al waren dit heftige en emotionele dagen. Ook als hulp bij het Ronald McDonald Huis in Utrecht voelde Linda zich als een vis in het water. Dit alles deed ze in haar vrije tijd, maar Linda zou die zingeving het liefst ook terugvinden in haar baan, datgene waar ze zich het merendeel van de week mee bezig houdt. De functieomschrijving van uitvaartverzorger bleek een schot in de roos. Linda kon haar ervaring van de evenementenbranche combineren met de zingeving van de uitvaartbranche.

Door haar open blik en de vragen die Linda zelf nog steeds stelt, verrijkt ze zich met kennis en deelt deze graag. Tijdens de les, waarbij het van A tot Z het organiseren van een uitvaart en de begeleiding van nabestaanden centraal staat, leer je op een laagdrempelige manier zelf te ontdekken wat bij jou past en wat jouw manier wordt van communiceren en organiseren. Doordat alle facetten aan bod komen, zie je dat er meer bij komt kijken dan je denkt.

Het advies van Linda voor de toekomst van onze studenten

Blijf je verwonderen, zodat je van elkaar leert. Er zijn echt meerdere wegen die naar Rome leiden. Op deze manier word je veelzijdig, leer je je verplaatsen in anderen en kan je mensen het beste begeleiden.
Linda van Schouwen