In de Spotlight: Martin Vonk

Van kippenboer tot uitvaartbegeleider

Wil ik de komende jaren blijven doen wat ik nu doe? Die vraag heb ik mijzelf begin 2022 gesteld. En het antwoord was duidelijk, maar wat dan? Ik had voor mijzelf 3 criteria vastgesteld waaraan mijn nieuwe werk moest voldoen: meer voor mensen willen betekenen, veel verschillende mensen ontmoeten en projecten met een duidelijke kop en staart. Dan ga je daar je gedachte over laten gaan en na de uitvaart van mijn vader (juli 2022) wist ik het zeker. Ik word uitvaartbegeleider.

De eerste stap was op zoek gaan naar een opleiding die mij zou passen, waarbij we uiteindelijk bij de Après la Vie Academie uitkwamen. Dus ging ik samen met mijn vriendin, die was inmiddels ook enthousiast geworden, naar de informatieavond van de Après la Vie Academie in augustus . Het introductieweekend was op 9 september en twee weken later heb ik mijn baan opgezegd om mij volledig toe te leggen op onze nieuwe toekomst.

Vonk Uitvaartzorg

We zijn nu een jaar verder en er is al ontzettend veel gebeurd. Zo is Vonk uitvaartzorg ontstaan bij onze eerste melding de dag voor kerst 2022 en hebben we op 22 april jl. een succesvolle uitvaartbeurs georganiseerd in de Grote Kerk in onze woonplaats Oostzaan. Buiten onze eigen onderneming ben ik freelance gaan werken voor Dela in Noord-Holland. Dit is voor mij een prima mogelijkheid om vlieguren te maken.

De toekomst

Is deze uitvaartwereld nu mijn nieuwe habitat? Het begint er meer en meer op te lijken, al zijn er nog voldoende momenten waarop de vlekken in mijn nek dreigen te schieten. Maar het organiseren en het ontzorgen zit in mijn DNA en deze skills kan ik ten volste benutten. De continue “aanvoer” van nieuwe contacten ervaar ik als zeer positief al is het in een drukke periode wel zaak om overzicht te houden. Maar dat spreekt voor zich.

Het is fijn dat ik de opleiding heb gedaan met mijn vriendin. Onze gesprekken gaan wat meer over de inhoud in tegenstelling tot de vragen van “buitenstaanders” die veelal uit nieuwsgierigheid worden gesteld. Niks mis mee, maar dan lopen de gesprekken net ietsje anders.

Of ik een juiste keus heb gemaakt? De toekomst zal het uitwijzen. Tot op heden heb ik het prima naar mijn zin en geven we vol gas om Vonk uitvaartzorg uit Oostzaan een begrip in de regio te laten worden.

Wij van de ALV Academie zijn er om jou als uitvaartbegeleider te helpen groeien. ALV Academie heeft als doel om de kwaliteit binnen de wereld van uitvaarten te verbeteren. Dat doen we door de beste opleidingen en ontwikkelingsdagen te geven op een van onze opleidingslocaties.
Reactie plaatsen