Skip to content

EDGAR VEEN

Algemeen Vakdocent

Even voorstellen

In 2015 heeft Edgar een carrièreswitch gemaakt. Of zoals hij liever zegt “van enen en nullen naar emotie”. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de ICT, is hij zijn hart gaan volgen en wilde hij meer met mensen werken. Hierbij kwam de uitvaartbranche op zijn pad. Tijdens zijn opleiding bij de Après la Vie Academie kwam hij in dienst bij de grootste uitvaartondernemer in Rotterdam en omstreken. Eerst als uitvaartassistent, vervolgens als uitvaartbegeleider. Alhoewel de officiële titel binnen het bedrijf uitvaartadviseur is (en dat is niet zonder reden). Na enkele honderden uitvaarten uitgevoerd te hebben, is Edgar op dit moment niet actief in de uitvaartbranche, maar blijft het contact met de branche wel aanwezig.

Tijdens zijn lessen behandelt Edgar de valkuilen van het vak. Ook waar je gaat werken, hoe je jezelf staande houdt, hoe je unieke vaardigheden, kennis en passie voor het vak tot uiting komen en hoe je dit combineert met je thuissituatie, komt aan de orde. Edgar legt de lat hoog, de hoogte die families uiteindelijk van je mogen verwachten.

Het advies van Edgar voor de toekomst van onze studenten

Door een opleiding te volgen en te gaan werken in de uitvaartbranche werd zijn beeld bevestigd. Je kunt dit vak niet uitoefenen zonder een gedegen opleiding, maar ook met een diploma ben je er nog niet! Het is een praktijkvak en je zult dagelijks blijven leren en je blijven ontwikkelen. Eén ding weet je echt zeker: je bent nooit uitgeleerd over het vak én over jezelf.
Edgar Veen