Skip to content

ETHIEK IN DE UITVAART VANUIT LIEFDE, TOEWIJDING EN INTREGITEIT

In deze masterclass staan jouw eigen ervaringen centraal. Iedereen wordt tijdens zijn of haar werk geconfronteerd met ethische dilemma’s. Bijvoorbeeld, wat doe je wanneer een nabestaande afscheid wil nemen, maar de overledene bij leven duidelijk heeft gemaakt dit niet te willen? Of wat doe je als de wensen van de nabestaanden botsen met uw eigen normen en waarden? Dit zijn voorbeelden van vragen die onder andere besproken kunnen worden op deze masterclass. In deze masterclass leer je morele dilemma’s herkennen in de praktijk en krijg je een methode aangereikt om hier op een zinvolle manier mee om te gaan. Zo leer je keuzes te maken waar je achter kunt staan.

De masterclass bestaat uit twee delen. Een basismasterclass en een vervolg. De basis start met een korte introductie, waarin wordt uitgelegd wat ethiek inhoudt, wat ethische dilemma’s zijn en bespreken we voorbeelden van ethische kwesties binnen de uitvaarbranche. Tijdens de rest van de masterclass gaan we aan de slag met jouw eigen dilemma. Bij de vervolgmasterclass gaan we ook aan de slag met de eigen dilemma en gaan we dieper in op de inhoud. We bespreken ethische theorieën die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze. Bij beide masterclasses leer je van elkaars ervaring en zal je zien dat een andere visie op hetzelfde dilemma veel inzicht kan bieden. Dit gesprek wordt gevoerd met een ethische gespreksmethode, die je ook kunt toepassen in de eigen beroepspraktijk. Aan het eind van de masterclasses wordt besproken hoe je de gemaakte keuze kunt uitdragen in de praktijk.

Docent

De masterclass wordt aangeboden door Nada Dijkema die werkt vanuit haar eigen bedrijf Ethiek in praktijk. Nada Dijkema is ethica en docent omgangskunde en werkt vanuit haar eigen bedrijf in verschillende vakgebieden. Vanuit haar eigen bedrijf biedt ze workshops, trainingen en onderwijs aan op het gebied van ethiek in de beroepspraktijk. Haar visie is dat ethiek een praktische bezigheid is. Nadenken over ethiek helpt bij het maken van eigen keuzes en om hier ook voor te kunnen staan.

voor wie?

Deze masterclass is geschikt voor professionals die werken in de uitvaartbranche en aan de slag willen met ethische dilemma’s uit hun beroepspraktijk. Omdat er een moreel dilemma is waar u mee zit, omdat u graag wilt nadenken over morele vraagstukken uit de beroepspraktijk, of omdat u graag ideeën wilt uitwisselen met collega’s.

Tevens is deze Masterclass geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze masterclass wordt gehouden op 2 dagdelen van 09.30 tot 14.00 uur. Kijk voor de eerstvolgende startdatum en inschrijven onze agenda.

Kosten

Deze masterclass kost € 275,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen.

pe-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 16 PE-punten vastgesteld voor deze masterclass.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”