Skip to content

ETHIEK IN DE UITVAART VANUIT Liefde, TOEWIJDING en integriteit

In deze Permanente Ontwikkeling staan jouw eigen ervaringen centraal. Iedereen wordt tijdens zijn of haar werk geconfronteerd met ethische dilemma’s. Bijvoorbeeld, wat doe je wanneer een nabestaande afscheid wil nemen, maar de overledene bij leven duidelijk heeft gemaakt dit niet te willen? Of wat doe je als de wensen van de nabestaanden botsen met uw eigen normen en waarden? Dit zijn voorbeelden van vragen die onder andere besproken kunnen worden op deze Permanente Ontwikkeling. In deze Permanente Ontwikkeling leer je morele dilemma’s herkennen in de praktijk en krijg je een methode aangereikt om hier op een zinvolle manier mee om te gaan. Zo leer je keuzes te maken waar je achter kunt staan.

De Permanente Ontwikkeling bestaat uit twee delen. Een basis-Ontwikkelingsdag en een vervolg. De basis start met een korte introductie, waarin wordt uitgelegd wat ethiek inhoudt, wat ethische dilemma’s zijn en bespreken we voorbeelden van ethische kwesties binnen de uitvaartbranche. Tijdens de rest van de masterclass gaan we aan de slag met jouw eigen dilemma. Bij de vervolg-Ontwikkelingsdag gaan we ook aan de slag met de eigen dilemma en gaan we dieper in op de inhoud. We bespreken ethische theorieën die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze. Bij beide Ontwikkelingsdagen leer je van elkaars ervaring en zal je zien dat een andere visie op hetzelfde dilemma veel inzicht kan bieden. Dit gesprek wordt gevoerd met een ethische gespreksmethode, die je ook kunt toepassen in de eigen beroepspraktijk. Aan het eind van de Permanente Ontwikkelingsdag wordt besproken hoe je de gemaakte keuze kunt uitdragen in de praktijk.

Docent

De 2-daagse Permanente Ontwikkeling wordt gegeven door Nada Dijkema die werkt vanuit haar eigen bedrijf Ethiek in praktijk. Nada is ethica en docent omgangskunde en werkt vanuit haar eigen bedrijf in verschillende vakgebieden. Vanuit haar eigen bedrijf biedt ze workshops, trainingen en onderwijs aan op het gebied van ethiek in de beroepspraktijk. Haar visie is dat ethiek een praktische bezigheid is. Nadenken over ethiek helpt bij het maken van eigen keuzes en om hier ook voor te kunnen staan.

voor wie?

Deze Permanente Ontwikkeling is geschikt voor professionals die (gaan) werken in de uitvaartbranche en aan de slag willen met ethische dilemma’s uit hun beroepspraktijk.

Tevens zijn deze Ontwikkelingsdagen geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze Permanente Ontwikkeling wordt gehouden op 2 dagdelen van 09.30 tot 13.30 uur. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Kosten

Deze 2-daagse Permanente Ontwikkeling kost € 275,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen.

pe-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 16 PE-punten vastgesteld voor deze Ontwikkelingsdagen.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”