Team Uitvaartgerelateerde taalvaardigheid

CHRISTA DE WIT & JUDITH WOLTERINK

Christa de Wit

Christa heeft als algemeen geestelijk verzorger jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij begeleidt mensen bij het sterven, bij levend verlies en rouw, en het vormgeven van afscheid. Daarnaast geeft zij trainingen in teams onder andere op het gebied van levend verlies & rouw, en coacht zij als Secure Base Coach en HeartMath coach medewerkers in de zorg. In de kern gesprekken die stand komen rondom scharniermomenten in het leven.

Judith Wolterink

Komend vanuit Twente heeft Judith zorg in haar hart zitten. Ze werkt voor Stichting het Raamwerk. Als professionele zorgverlener biedt ze onvoorwaardelijke ondersteuning aan (jong)volwassenen en kinderen met een beperking. Daarnaast heeft zij de Opleiding tot Uitvaartbegeleider afgerond en is zij binnen Stichting Het Raamwerk samen met een aantal teamleden verantwoordelijk voor alles rondom sterven, dood, afscheid en rouw.

Hoe ga je om als uitvaartprofessional wanneer alles rondom sterven, dood, afscheid en rouw nog minder vanzelfsprekend is en wellicht een dubbele lading heeft? Voor Après la Vie Academie verzorgen Judith en Christa lesdagen en Permanente Ontwikkeling. Daarin staat communicatie met en beleving van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de palliatieve fase, bij levend verlies en rouw centraal.

’Je bent pas echt beperkt als je niet leert van mensen met een beperking.’’