Voordat ik sterf, wil ik….

29 december 2012 10:46 voor ik sterf

Soms kom je al surfend op internet pareltjes van ideeën tegen die het waard zijn om met anderen te delen. de website TED is een geweldig uithangbord van spannende conferenties die zij organiseert. In minder dan twintig minuten moeten deelnemers een spannend en inspirerend verhaal presenteren. De subtekst ‘Ideas worth spreading’ wordt dan ook meer dan waar gemaakt.

In dat kader kwam dit filmpje langs van Candy Chang uit New Orleans. Zij verloor een dierbare, hetgeen een grote impact op haar leven had. En na de grote storm die New Orleans teisterde verpauperde haar buurt en stonden er heel veel huizen leeg.
In de mix van gevoelens en gedachten die door haar stroomden bedacht ze een drager waarop mensen hun gedachten en wensen met elkaar konden delen. Ze schilderde gevels van huizen zwart met schoolbordenverf met de tekst: Before I die…
Passanten konden de tekst zelf afmaken. Het werd een daverend inspirerend project omdat het regelrecht bij de voorbijgangers binnen kwam. Wie kent die eenvoudige levensvraag zelf niet. Wat wil je in je leven bereikt hebben? Vaak delen we dat niet of veel te laat met elkaar. Candy Chang maakte een drager die mensen daarbij een handje helpt. Klik op het TED filmpje en geniet.

Kijk ook op de website Before I die met voorbeelden van deze wonderwall van eenvoud.

Terug naar overzicht