Skip to content

VOOR HET ZINGEN DE KERK UIT

Drie muziekstukken, een paar sprekers en wellicht nog een samenzijn. Traditioneel of vernieuwend? Uitvaartcultuur Nederland is enerzijds vooruitstrevend, maar niet te vergeten soms nog ongelooflijk voorspelbaar. Ontkerkelijking hoeft niet slecht te zijn, maar kan ervoor zorgen dat het vanzelfsprekende verdwijnt. We hebben minder houvast. Des te meer complexiteit in de professie van uitvaartbegeleider. Het is tijd om geen blad voor de mond te nemen.

Waarin de eigen functie compleet maatwerk vraagt, heeft muziek een functie waar geen speld tussen te krijgen is. Muziek heeft door de eeuwen heen een verbindende werking die woorden nooit kunnen halen. Met de hedendaagse mogelijkheden en ontwikkelingen kan de creativiteit op scherp worden gesteld. Maar weten we de juiste snaar te raken als uitvaartbegeleider? Weten we de essentie van muziekkeuze te grijpen? Hoe zorgen we dat dit detail tot in de puntjes is geregeld?

Onderschat nooit wat muziek kan betekenen bij een afscheid. Dit vergt lef, openheid en voorkomen dat je wellicht (on)bewust een beetje lui wordt. Het is en blijft één van de belangrijkste hoogtepunten.

docenten

Aisha Krako Bransen combineert de uitvaartwereld met haar liefde voor muziek en haar belangstelling door het regelen van live uitvaartmuziek. Tijdens het afscheid speelt muziek een belangrijke rol en muziekstukken die er klinken zal je altijd blijven koppelen aan dat moment. Emotie, beleving, muziek en gevoel zijn volgens Aisha bij elkaar te brengen bij elk afscheid.
Jack Ligtvoet heeft zich na zijn jarenlange ervaring in de gastvrijheidsindustrie en hotellerie zich als uitvaartbegeleider gespecialiseerd op het gebied van uitvaartmuziek. Een koppeling van zijn passie als muzikant met het vak van uitvaartbegeleider. Iedereen binnen uitvaartland die deelneemt aan deze Permanente Ontwikkelingsdag krijgt door de toffe combinatie van deze twee docenten een bewustzijnsreis over de mogelijkheden van muziek tijdens het afscheid.

Iedereen binnen uitvaartland die deelneemt aan deze Permanente Ontwikkelingsdag krijgt door de toffe combinatie van deze twee docenten een bewustzijnsreis over de mogelijkheden van muziek tijdens het afscheid.

Voor wie?

Deze Permanente Ontwikkelingsdag is geschikt voor professionals die (gaan) werken in de uitvaartbranche en hun eigen professie willen bekrachtigen als het gaat om muziek binnen de dood en het afscheid.

Tevens is deze Ontwikkelingsdag geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze Ontwikkelingsdag duurt van 09.30 – 13.30 uur. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Kosten

Deze Ontwikkelingsdag kost € 125,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen. 

PE-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 12 PE-punten vastgesteld voor deze Ontwikkelingsdag.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”