Uitvaartopleiding

Uitvaartopleiding

Denk je over een uitvaartopleiding? Ontdek de mogelijkheden bij de Après la Vie Academie. De Après la Vie Academie biedt verschillende uitvaartopleidingen: de opleiding tot uitvaartbegeleider, een module specifiek gericht op ondernemerschap of denk aan uitvaartmarketing.

De uitvaart is een heel bijzonder vakgebied. Het is werk waarin je veel voor anderen kunt betekenen. Als je graag zinvol werk wil doen, is een uitvaartopleiding een mooie optie. Ben je heel secuur en kun je goed met mensen omgaan? Kom dan naar de eerstvolgende open dag.

Aanmelden voor de open dag  

Opleiding tot uitvaartleider

Tijdens de uitvaartopleiding krijg je een grote hoeveelheid vakkennis aangereikt. Van het aannemen van een uitvaart tot aan methoden om kinderen te betrekken bij een uitvaart. Van de basiskennis van het verzorgen van een overledene tot aan het opstellen van een begroting. Daarnaast richt de opleiding zich vooral op het ontwikkelen van een professionele attitude en werkhouding.

Après la Vie’s uitvaartopleiding duurt een jaar, en kost gemiddeld 8 tot 12 uur per week. De opleiding is een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk, inclusief inspirerende kennismakingsstages.

Bekijk de opbouw en inhoud van de uitvaartopleiding  

Ondernemer in de uitvaart

Wil je graag als zelfstandige aan de slag? Om als uitvaartondernemer te starten heb je in principe geen aanvullend diploma nodig, mits je een uitvaartopleiding op zak hebt. Een goede ondergrond voor het ondernemerschap is echter essentieel om in de uitvaartbranche succesvol te kunnen zijn.

Bekijk de inhoud en toelatingseisen van de module ondernemerschap  

Uitvaartopleiding voor professionals

De uitvaartbranche vraagt om voortdurende ontwikkeling. Daarom presenteert Après la Vie Academie een onderscheidend scholingsprogramma voor geregistreerde uitvaartbegeleiders. Zo kun je jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen.

Ons aanbod educatie voor professionele uitvaartbegeleiders:

Met ons scholingsaanbod sluiten we aan op Permanente Educatie van het NaVU.

Heb je nog vragen over een van onze opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.