FAQ opleiding uitvaartbegeleider (UBL)

Vragen opleiding uitvaartbegeleider

Veelgestelde vragen over de Opleiding tot uitvaartbegeleider

Hieronder vind je antwoorden op vragen die het meest gesteld worden over onze opleiding tot uitvaartbegeleider.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan je vraag aan ons.

 • Hoe lang duurt de opleiding?
  De opleiding duurt circa 12 maanden en is een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk, inclusief inspirerende kennismakingsstages..
 • Is er nog plaats op de opleiding?
  Neem contact met ons op om te informeren of er nog plaats is in de volgende opleidingsgroep. 
 • Kan ik mij meteen inschrijven voor de opleiding?
  Voordat je je inschrijft voor de opleiding willen wij graag met je kennismaken. Daarom kun je pas inschrijven nadat je een intakegesprek hebt gehad.  Je kunt je hier aanmelden voor een intakegesprek.
 • Hoe groot zijn de groepen?
  Wij hanteren een groepsgrootte van maximaal 16 studenten. Met dit aantal kunnen wij een persoonlijke benadering en aandacht garanderen en de kwaliteit bieden waar wij voor staan.
 • Is er een minimale leeftijd om aan de opleiding te kunnen deelnemen?
  Er is geen minimum leeftijd om de opleiding tot uitvaartbegeleider bij ons te kunnen volgen. Enige levenservaring is wel een pré.
 • Wat krijg ik voor de opleidingsgelden?
  Na het betalen van de opleidingsgelden heb je toegang tot alle lesdagen.  De maaltijden tijdens het introductieweekend zijn evenals de lunches tijdens de opleidingsdagen inbegrepen. Ook zorgen wij voor een overnachting tijdens het introductieweekend.  Daarnaast heb je gedurende 18 maanden toegang tot de digitale lesomgeving. Ook krijg je gedurende deze periode ondersteuning bij het afronden van je opleiding.
 • Is er een betalingsregeling mogelijk?
  Als je na een intakegesprek te horen hebt gekregen dat je in principe toegelaten kunt worden tot de opleiding, informeren we je graag over onze betalingsregeling.
 • Met welke aanvullende kosten moet ik nog rekening houden?
  De kosten voor het NaVU-vakexamen, de reiskosten en de Hepatitis B vaccinaties zijn niet inbegrepen in de prijsstelling.
Aanmelden open dag

Oriënteer je verder op: