Beroep

Uitvaartbegeleider aan het werk

De kerntaken van de uitvaartbegeleider bestaan uit:

 • Aannemen en organiseren van uitvaarten
  Na het ontvangen van een melding van overlijden ga je luisteren. Besluiten nemen samen met familieleden en het uitvaartproces zorgvuldig voorbereiden. Het managen van verwachtingen en het communiceren van (on)mogelijkheden zijn daarbij belangrijk.
 • Begeleiden van uitvaarten
  Tijdens de dag van de uitvaart geef je op een collegiale wijze leiding aan anderen die betrokken zijn bij het uitvaartproces. Je verwelkomt en spreekt desgewenst de gasten toe en begeleidt de condoleance bijeenkomst en de plechtigheid die vooraf gaan aan een crematie of begrafenis.
 • Verzorgen financiële administratie
  Aan de hand van de afspraken stel je een voorlopige begroting op, die je actualiseert bij wijzigingen. Op deze basis wordt een eindfactuur gemaakt die in de boekhouding verwerkt kan worden.
 • Bedrijfsmatig handelen
  Het voeren van een goede administratie is wezenlijk, naast het bewaken van kosten en het realiseren van een bepaalde omzet. Dit uiteraard vanuit het perspectief van de onderneming waarvoor je werkt.
 • Ondernemend handelen
  Het onderhouden van contacten met derden zoals toeleveranciers en andere dienstverleners zijn, naast de primaire taken, noodzakelijk. In het verlengde hiervan is het bedrijven van PR, alsmede adequaat netwerken, belangrijk binnen de sterk concurrerende uitvaartmarkt.