Skip to content

SANDOR DE MUNCK

Algemeen vakdocent

Even voorstellen

Zeven jaar geleden werd Sandor vrijwilliger bij Praten over Verlies, een chatdienst waarbij vrijwilligers een luisterend oor bieden aan mensen die een verlies hebben geleden. Voor Sandor is ondersteuning bieden in een periode van rouw, die vaak als eenzaam en pijnlijk wordt ervaren, dankbaar en belangrijk werk. Tijdens zijn studie Psychologie heeft hij zich ontwikkeld als trainer en begeleider van (aspirant) vrijwilligers van Praten over Verlies. Sandor vindt het mooi om te merken hoe vrijwilligers zichzelf inzetten om iets kunnen betekenen. Hij helpt hen graag om hun kwaliteiten te benutten zodat ze met hun zijn en communicatie mensen in rouw zo goed mogelijk kunnen bijstaan. Toen zijn vader in 2019 overleed, heeft hij gemerkt hoe belangrijk de rol van een uitvaartbegeleider is. “Jasper Martens stond mij en mijn familie uitstekend bij. De dankbaarheid blijft en is een belangrijke reden dat ik mij met hem voor deze opleiding wil inzetten”, aldus Sandor.

Naast zijn werk voor de Après la Vie Academie werkt Sandor als behandelend psycholoog in de verslavingszorg en in een ziekenhuis. Tevens geeft hij op freelancebasis trainingen in onder andere gespreksvoering. Tijdens zijn les zet Sandor zich volledig in om een zo inspirerend en leerzaam mogelijke dag te faciliteren. Een dag die ook aanzet tot reflectie. Het thema van de dag mag dan wel serieus zijn, maar dat betekent niet dat er niet ook flink gelachen mag worden.

Het advies van Sandor voor de toekomst van onze studenten

Onderschat niet hoeveel je kunt betekenen in de korte tijd waarin je betrokken bent bij een familie en andere nabestaanden.
Sandor de Munck