Rouw en verlies

Meisjes bij graf in rouw

Hoe ga je om met rouw en verlies? Als iemand die dicht bij je stond is overleden, krijg je te maken met gevoelens waar je soms moeilijk mee om kunt gaan. Het kan onmogelijk lijken om het verlies een plaats te geven. Après la Vie helpt je dan graag.

Rouw en verlies is vaak veel ingrijpender dan de omgeving denkt of verwacht. Als je zelf behoefte hebt aan meer grip op je situatie of ziet dat een dierbare erg lijdt, kan hulp van iemand van buitenaf een waardevolle sleutel zijn.

“Rouw en verlies is vaak veel ingrijpender dan de omgeving denkt of verwacht.”

Rouwen, hoe doe je dat?

Het is heel gezond om tijd te nemen voor rouw. Voor iedereen betekent dit iets anders. De een zal zich terugtrekken, de ander heeft juist veel behoefte aan praten. Sommige mensen voelen zich apathisch en ervaren matheid, anderen hebben uitgesproken sombere buien en voelen zich breekbaar. Rouw en verlies ervaar je op een persoonlijke manier.

Wij helpen je om op jouw manier te rouwen. Er moet ruimte zijn voor je verdriet of boosheid, maar tegelijkertijd moet het niet je leven gaan beheersen. Je wilt ontdekken hoe je verdergaat met dit verlies.

Maak een afspraak

Rouw en verlies: alleen of samen

Bij Après la Vie sluiten we graag aan op jouw behoefte. Zou je graag met lotgenoten praten, dan is daar de ruimte voor. Je verdriet delen met anderen die ook iemand zijn verloren, kan helend werken. Bovendien begrijpen anderen die door hetzelfde heengaan je soms nog beter dan de mensen dicht bij je. Lees meer over rouw en verlies verwerken met anderen.

Vind je het moeilijk om in een groep persoonlijke dingen te delen, kies dan voor een een-op-een gesprek. We bieden je een professioneel en betrouwbaar luisterend oor. Je bent nergens toe verplicht.

Ik wil graag eens praten

Misschien wil je graag eerst meer weten, voordat je met ons over rouw en verlies in gesprek gaat. Neem gerust contact op of lees onze veelgestelde vragen over rouwbegeleiding.