Niet alledaags sterven

Plaats delict onnatuurlijke dood

Inhoud

In de statistieken verdwijnen de extreme en ongewone omstandigheden waaronder mensen de dood vinden, in de categorie overige. Het betreft personen die veelal door een niet natuurlijke doodsoorzaak zijn overleden. We hebben het over dood na suïcide, slachtoffers na bedrijfs- of verkeersongevallen, slachtoffers van geweldsdelicten met dodelijke afloop, slachtoffers van rampen, e.d.

Het leven van nabestaanden verandert vaak ingrijpend na zo’n extreme levenservaring. Het bestaan staat volledig op zijn kop. Je wordt geconfronteerd met zaken waar je nog nooit mee te maken hebt gehad. Een rechtszaak, de media, politie. Maar bovendien met veelal oncontroleerbare, onvoorziene en onbekende emoties, gedachten en gevoelens.

Wat komt erbij kijken als je met een dergelijk sterven in je werk wordt geconfronteerd? Hoe kun je vanuit je professie er zijn voor de radeloze nabestaanden? Wat hebben zij nodig en hoe ga je om met je eigen emoties?

Voor wie?

Deze masterclass is geschikt voor professionals die werken in de uitvaartbranche en eigen inzichten en opvattingen over rouw en rouwgedrag willen vergroten.

Kosten en data

Deze masterclass duurt 3 dagdelen:
Dag 1: 20 november 2020 van 13.30 tot 16.30 uur
Dag 2: 11 december 2020 van 13.30 tot 16.30 uur
Dag 3: 15 januari 2021 van 13.30 tot 16.30 uur.

De kosten bedragen € 275,- (inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen).

PE punten

Door het NaVU zijn 27 PE punten vastgesteld voor deze cursus.

Meld je aan

Oriënteer je verder op: