Opleiding uitvaartbegeleider

Waarde opleiding

Als je nadenkt over het volgen van een opleiding uitvaartbegeleider, wat moet je dan van tevoren weten? Dat vertellen we je graag. De Après la Vie Academie leidt al jaren met succes uitvaartbegeleiders op; we vertellen je graag wanneer je het meeste kans van slagen hebt.

De opleiding uitvaartbegeleider is iets waar je bewust aan moet beginnen. Je wilt graag betekenisvol werk doen en beseft dat jouw werk veel voor anderen betekent. Je kunt goed met mensen en uiteenlopende emoties omgaan, kunt bemiddelen als dat nodig is en je bent erg zorgvuldig.

Als je je hierin helemaal herkent, kom dan vooral eens langs op een open dag!

Aanmelden voor de open dag  

Studielast opleiding uitvaartbegeleider

De opleiding tot uitvaartbegeleider duurt één jaar en is een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk, inclusief inspirerende kennismakingsstages..  In totaal zijn er twaalf lesdagen. Naast de reguliere lesdagen, die duren van 09.30 tot 16.30 uur. De studiebelasting bedraagt tussen de 8 en 12 uur per week.

De kosten van een opleiding uitvaartbegeleider  

Welke eigenschappen heb je nodig als uitvaartbegeleider?

De rol van uitvaartbegeleider wordt steeds complexer. De Après la Vie Academie heeft uitvoerig verschillende ontwikkelingen in kaart gebracht en daar hebben we onze opleiding uitvaartbegeleider op afgestemd.

De uitvaartbegeleider van de toekomst moet …

  • zo veel mogelijk vraag-gestuurd werken;
  • ondernemend en initiatiefrijk zijn;
  • actief kunnen luisteren;
  • oprecht geïnteresseerd zijn;
  • zorgvuldig en degelijk kunnen calculeren;
  • een makelaar zijn van wensen en ideeën;
  • begeleider zijn door een doolhof van (on)mogelijkheden.

Wordt jij zo’n uitvaartbegeleider? Meld je dan aan voor een intake.

Aanmelden intake opleiding uitvaartbegeleider  

 

De kerntaken van een uitvaartbegeleider

Wil je graag weten wat werken in de uitvaart in de praktijk allemaal doet, bekijk dan onze pagina over de kerntaken van een uitvaartbegeleider. Spreekt het werk in de praktijk en het studieprogramma je aan, maar heb je nog vragen over de opleiding uitvaartbegeleider? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op