Opleiding uitvaart

Uitvaartopleiding

Overweeg je een opleiding uitvaart? Wij vertellen je graag over de mogelijkheden. De Après la Vie Academie biedt opleiding tot uitvaartbegeleider, uitvaartondernemer en ook permanente educatie.

De uitvaart is een heel bijzonder vakgebied. Het is werk waarin je als je het goed doet, veel voor anderen kunt betekenen. Als je graag zinvol werk wil doen, is een opleiding uitvaart een mooie optie. Zijn de eigenschappen ‘zorgvuldigheid’ en ‘goed met mensen om kunnen gaan’ 100 % op jou van toepassing? Kom dan zeker naar de open dag.

Aanmelden voor de open dag

Opleiding tot uitvaartbegeleider

De opleiding tot uitvaartbegeleider duurt een jaar, en kost gemiddeld 8 tot 12 studie-uur per week. De opleiding is een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk, inclusief inspirerende kennismakingsstages.

Tijdens de opleiding uitvaart krijg je een grote hoeveelheid vakkennis aangereikt. Van het aannemen van een uitvaart tot aan methoden om kinderen te betrekken bij een uitvaart. Van de basiskennis van het verzorgen van een overledene tot aan het opstellen van een begroting. Daarnaast richt de opleiding zich vooral op het ontwikkelen van een professionele attitude en werkhouding.

Bekijk de opbouw en inhoud van de opleiding tot uitvaartbegeleider

Opleiding tot uitvaartondernemer

Wil jij graag als zelfstandige aan de slag? Om als uitvaartondernemer te starten heb je in principe geen aanvullend diploma nodig, mits je een opleiding uitvaart op zak hebt. Een goede ondergrond voor het ondernemerschap is echter essentieel om in de uitvaartbranche succesvol te kunnen zijn.

Bekijk de inhoud en toelatingseisen van de module ondernemerschap

Opleiding uitvaart voor professionals

De uitvaartbranche vraagt om voortdurende ontwikkeling. Daarom presenteert Après la Vie Academie een onderscheidend scholingsprogramma voor geregistreerde uitvaartbegeleiders. Zo kun je jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen.

Ons aanbod educatie voor professionele uitvaartbegeleiders:

Met ons scholingsaanbod sluiten we aan op Permanente Educatie van het NaVU.

Heb je nog vragen over een van onze opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.