Skip to content

Levenslang (her)denken

Veel mensen hebben in de voorbije Coronaperiode een uitvaart georganiseerd met een maximumaantal bezoekers. Lang niet iedereen was in staat om persoonlijk afscheid te nemen. Herdenkingen kunnen de mogelijkheid bieden om alsnog gezamenlijk stil te staan bij een persoonlijk geleden verlies tijdens de coronatijd. Veel nabestaanden koesteren die wens.

Wil jij in de nabije toekomst van betekenis zijn bij de organisatie en ontwikkeling van herdenkingsbijeenkomsten, dan is deze Permanente Ontwikkelingsdag een enorme aanrader. Besproken wordt hoe je een herdenking op kunt zetten voor een specifieke familie of een speciale doelgroep. Daarnaast worden technieken en methoden aangereikt om tot een grotere meer algemene herdenking te komen.

Ook als je eerder een of meerdere herdenkingen hebt georganiseerd kan deze Permanente Ontwikkelingsdag je inspireren om het aanbod wat meer te gaan variëren of te verdiepen, dan wel om het rituele en spirituele effect nog verder te optimaliseren. Je krijgt tijdens deze dag inspiratiebronnen en werkvormen aangereikt om creatief te associëren. Bij thuiskomst heb je alles in huis om tot een zinvolle en harmonieuze samenstelling van een herdenking te kunnen komen die geheel past bij de samenleving anno nu.

Docent

Deze Permanente Ontwikkelingsdag wordt gegeven door Anja van Wingerden – SontagAnja is pedagoog en psycholoog. Samen met anderen heeft ze vele openbare herdenkingen bij begraafplaatsen, crematoria, gemeenten en uitvaartondernemingen ontwikkeld, vormgegeven en uitgevoerd. Kenmerkend door een eigen unieke stijl, oog voor alle mogelijkheden en vanuit liefde voor de nabestaanden.

Voor wie?

Deze Permanente Ontwikkelingsdag is geschikt voor professionals die (gaan) werken in de uitvaartbranche en inspiratie en expertise zoeken voor het organiseren van herdenkingen dan wel rouwondersteunende activiteiten.

Tevens is deze Ontwikkelingsdag geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze Ontwikkelingsdag duurt van 09.30 – 16.30 uur. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Kosten en data

Deze Ontwikkelingsdag kost € 179,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen. 

PE-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 18 PE-punten vastgesteld voor deze Ontwikkelingsdag .

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”