Skip to content

Levenslang (her)denken

Steeds vaker worden er door verpleeghuizen, hospices, uitvaartondernemers, begraafplaatsen en crematoria herdenkingen georganiseerd. Tijdens deze herdenkingen wordt nabestaanden de gelegenheid geboden om gezamenlijk stil te staan bij een persoonlijk geleden verlies.

Soms hebben deze herdenkingen in de loop der tijd een vast stramien gekregen. Af en toe wordt er door een werkgroep bestaande uit vrijwillige en/of professionele krachten, hard geploeterd om ieder jaar weer iets nieuws te verzinnen. Een investering die door de organisatoren met veel toewijding gepaard gaat en door nabestaanden veelal met liefde en warmte wordt ontvangen. Kortom een zinvolle en veelal inspirerende activiteit om mee bezig te zijn. 

Wil jij je in de toekomst ook gaan bezighouden met de organisatie en ontwikkeling van herdenkingsbijeenkomsten, dan is deze cursusdag een leuke start. Maar ook als je reeds een of meerdere herdenkingen hebt georganiseerd kan deze cursusdag je inspireren om het aanbod wat meer te gaan variëren of te verdiepen, dan wel om het rituele en spirituele effect nog verder te optimaliseren.

Tijdens deze cursusdag werken we op creatieve en praktische manier aan het thematisch ontwikkelen van een herdenking. We reiken werkmethodes aan om creatief te associëren en geven aan waar je inspiratiebronnen vandaan kunt halen om tot een zinvolle en harmonieuze samenstelling van een herdenking te komen. 

Er wordt vooral op de dag zelf met elkaar op een praktische en creatieve wijze gewerkt. 

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Anja van Wingerden – Sontag. Anja heeft samen met anderen vele openbare herdenkingen bij begraafplaatsen, crematoria, gemeenten en uitvaartondernemingen ontwikkeld en uitgevoerd. Haar originaliteit staat garant voor een unieke eigen stijl met oog voor de mogelijkheden en hart voor de nabestaanden. Zij is voortdurend op zoek naar eigentijdse methodieken om verdriet vorm te geven.

Voor wie?

Deze masterclass is geschikt voor professionals die werken in de uitvaartbranche en inspiratie en expertise zoeken voor het organiseren van een herdenking of rouwondersteunende activiteit.

Tevens is deze Masterclass geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en
werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze masterclass duurt van 09.30 – 16.30 uur. Kijk voor de eerstvolgende startdatum en inschrijven onze agenda.

Kosten en data

Deze masterclass kost € 179,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen. 

PE-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 18 PE-punten vastgesteld voor deze masterclass.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”