Skip to content

IAN REEMER

Vakdocent Balans

Even voorstellen

Wat Ian graag wil meegeven is hoe hij tot het punt is gekomen om mensen te helpen met het bereiken van balans in hun mentale en fysieke gezondheid. Zowel door de ziekte van zijn moeder als een passie voor sport en bewegen, is Ian zijn reis naar gezondheid begonnen met het concentreren om fysiek zo sterk mogelijk te worden. Op zijn 23e startte hij zijn eigen sportschool Achilles met de passie om mensen verder te helpen in hun fysieke kracht en gezondheid. Na al het harde werken aan zijn eigen fysieke gezondheid en alles zo praktisch mogelijk aan te pakken, verviel hij toch nog in slechte gewoontes die in eerste instantie niet ongezond leken. Het beïnvloedde zijn werk, relatie en gezondheid en zorgde uiteindelijk voor een duidelijke crisis. Die crisis heeft hem geholpen om eindelijk te beseffen dat de psycholoog waar hij in therapie was toch gelijk had. Het mentale, of geestelijke, aspect is net zo belangrijk als het fysieke. Nu heeft hij een balans tussen beide aspecten gevonden en blijft hij zich verdiepen in de werking van het lichaam en brein. Juist omdat Ian begrijpt hoe je daar kunt komen, kan hij anderen hiermee helpen.

Al jaren verdiept Ian zich, vanuit zijn passie, in onderzoeken over lichaam en geest. Zijn lesdag zal een inspirerende dag zijn, waarbij Ian samen met de studenten onderzoekt hoe integraal kijken naar lichaam en geest kan helpen om sterker te worden in alle opzichten, balans te vinden en te kunnen genieten van het werk. Juist als uitvaartbegeleider is dat erg belangrijk.

Het advies van Ian voor de toekomst van onze studenten

Blijf altijd open staan voor jezelf en vergeet daar nooit je eigen gezondheid in. Je hebt jezelf zo hard nodig, zeker als uitvaartbegeleider.

Ian Reemer