Skip to content

DE UITVAARTCEREMONIE DIE VOOR JE WERKT

De uitvaartceremonie is een belangrijk moment bij het vormgeven van uitvaarten. Het markeert een belangrijke gebeurtenis. Een leven wordt daar herinnerd, een lichaam losgelaten, een persoon herdacht. Een eenmalige gebeurtenis met een behoorlijke lading. Niet alleen voor de directe nabestaanden van de overledene, zeker ook voor de andere echelons. Er ligt een behoorlijke taak voor de uitvaartbegeleider. Hoe ziet dat eruit? Zeker nu tradities qua betekenis alles behalve terrein verliezen, maar wel degelijk in een ander of gedurfder jasje gestoken mogen worden. Daarnaast ervaart iedereen dit moment op een eigen manier en is de binding met de overledene eigen en authentiek.

Tijdens deze Permanente Ontwikkelingsdag wordt er nader ingegaan op de professie van de uitvaartbegeleider rondom ceremonies die net zo divers zijn als elk persoon. En hoe je ervoor kunt zorgen dat de uitvaartceremonie voor alle betrokkenen meer waarde krijgt en voor jou als uitvaartprofessional gaat werken.

 

DOCENT

Deze Permanente Ontwikkelingsdag wordt gegeven door Hanke Amels. Hanke is ritueelbegeleider en trainer in haar eigen bedrijf Fier het Leven. Als veelzijdig professional geeft ze samen met bruidsparen, nabestaanden en vakprofessionals teksten, rituelen en ceremonies vorm die belangrijke levensmomenten bevatten.

voor wie?

Deze Permanente Ontwikkelingsdag is geschikt voor professionals die (gaan) werken in de uitvaartbranche en die hun professie onder de loep willen nemen, hun visie willen versterken en uiteindelijk hun vak willen uitbreiden als het gaat om het vormgeven van uitvaartceremonies.

Tevens is deze Ontwikkelingsdag geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze Ontwikkelingsdag duurt van 09.30 – 16.30 uur. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Kosten

Deze Ontwikkelingsdag kost € 179,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen.

pe-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 18 PE-punten vastgesteld voor deze Ontwikkelingsdag.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”