Asbestemming

As verstrooiing met strooischaal

Asbestemming: verstrooien op de manier die bij je past

Asbestemming is een onderbelicht onderwerp, waarvan de verschillende keuzes niet zo bekend zijn. Vooral als het gaat over het verstrooien van de as, denken we graag met je mee en vertellen we je meer over de persoonlijke mogelijkheden.

Wil je graag een gesprek met een ervaringsdeskundige over asbestemming en verhalen uit de praktijk om een goede keuze te kunnen maken? We helpen je graag verder.

  Maak een afspraak

De locatie van de asbestemming

Waar wil je de as het liefst verstrooien? Misschien heb je een idee bij wat je mooi vindt of wat het beste bij de overledene past qua asbestemming. Wellicht is er zelfs een speciale plek die waardevol was voor jouw dierbare.

Bij deze locaties kun je onder andere denken aan:

  • boven zee of ander water
  • boven land vanuit een vliegtuig of ballon
  • op een strooiveld bij een crematorium of begraafplaats
  • op een bijzondere plaats.

Wil je de as ergens uitstrooien, bedenk dan dat je hiervoor altijd toestemming nodig hebt van de eigenaar van de grond. Veelal zal niemand er aanstoot aannemen als je kiest voor een stille plaats als asbestemming.

  Stel je vragen over asbestemming

Verschillende vormen van as verstrooien

Behalve de locatie, kun je ook kiezen voor een bepaalde vorm van as verstrooien. Bedenk van tevoren hoe je de asbestemming voor je ziet. Je wilt graag dat de as gelijkmatig verspreidt en niet op jou of degene naast je terechtkomt.

Gelukkig zijn er ook gebruiksvriendelijke manieren van as verstrooien, enkele voorbeelden daarvan vind je hieronder:

  • het gebruik van strooibolletjes
  • het gebruik van de strooischaal
  • een ballon verstrooiing
  • de overige mogelijkheden in de uitvaartwinkel.

Asbestemming is persoonlijk

Welke manier je ook kiest, het gaat erom dat de plechtigheid past bij degene die overleden is en een gedenkwaardig moment is voor degenen die erbij zijn. Mocht je behoefte hebben aan inspiratie wat betreft asbestemming of vind je het fijn om de plechtigheid door te nemen met een ervaringsdeskundige? Neem dan contact op met Après la Vie.

Neem contact op