Skip to content

Blik op onnatuurlijk sterven

In de statistieken verdwijnen de extreme en ongewone omstandigheden waaronder mensen de dood vinden, in de categorie overige. Het betreft personen die veelal door een niet natuurlijke doodsoorzaak zijn overleden. We hebben het over dood na suïcide, slachtoffers na bedrijfs- of verkeersongevallen, slachtoffers van geweldsdelicten met dodelijke afloop, slachtoffers van rampen en dergelijke.

Het leven van nabestaanden verandert vaak ingrijpend na zo’n extreme levenservaring. Het bestaan staat volledig op zijn kop. Je wordt geconfronteerd met zaken waar je nog nooit mee te maken hebt gehad. Een rechtszaak, de media, politie. Maar bovendien met veelal oncontroleerbare, onvoorziene en onbekende emoties, gedachten en gevoelens.

Wat komt erbij kijken als je met een dergelijk sterven in je werk wordt geconfronteerd? Hoe kun je vanuit je professie er zijn voor de radeloze nabestaanden? Wat hebben zij nodig en hoe ga je om met je eigen emoties?

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Anja van Wingerden – Sontag. Anja is jarenlang betrokken geweest bij de begeleiding van ouders van vermoorde kinderen en heeft als pedagoog en psycholoog ook vele jaren nabestaanden met complexe en gecompliceerde rouw begeleidt.

Voor wie?

Deze masterclass is geschikt voor professionals die werken in de uitvaartbranche en zich willen versterken in hun professie bij het begeleiden van nabestaanden die een niet alledaags sterven meemaken.

Tevens is deze Masterclass geaccrediteerd bij het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) voor uitvaartbegeleiders die in het bezit zijn van het NaVU-diploma, voldoen aan de PE-eisen en werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg.

Datum | Tijd en inschrijven

Deze masterclass wordt gehouden op 3 dagdelen van 13.30 tot 16.30 uur. Kijk voor de eerstvolgende startdatum en inschrijven onze agenda.

Kosten

Deze masterclass kost € 275,-, inclusief koffie/thee en lunchvoorzieningen. 

PE-punten

Door het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn 27 PE-punten vastgesteld voor deze masterclass.

“MET PLEZIER ONTWIKKELEN OM PROFESSIONEEL VAN BETEKENIS TE KUNNEN ZIJN.”